Dvakratno odpiranje iste datoteke ali ponovno pošiljanje sporočila, ko se je na prvo še odgovarjalo, se je lahko končalo z napako „podatke je spremenil drug uporabnik“ ali pa je isto zahtevo izvedlo dvakrat. Odpiranje datoteke zdaj ne tekmuje več z ničemer, klepet ali seja pomočnika v aplikaciji pa zdaj odgovarja na eno sporočilo naenkrat: drugo pošiljanje med odgovorom, ki še teče, dobi obvestilo o tem ali se pridruži odgovoru, ki je že na poti.