Liczba nowych kont, które jedna sieć może założyć w ciągu godziny, jest ograniczona, a we wspólnej sieci domowej, biurowej lub komórkowej ten limit był osiągany zbyt wcześnie: liczyła się też rozpoczęta i porzucona rejestracja przez Google lub Apple oraz taka, którą odrzucono z powodu zajętej nazwy użytkownika. Teraz liczą się tylko konta, które naprawdę zostały utworzone. A gdy rejestracja zostanie odrzucona, strona logowania mówi teraz dlaczego, zamiast niczego nie pokazywać.